Compot de prune pentru iarna

INGREDIENTE :


Pentru fiecare borcan:
3 linguri de zahar,
prune.

PREPARARE :
1. Alegeti fructe sanatoase, coapte dar tari. Spalati bine fructele 
 si curatati-le de codite.
2. Asezati-le in borcane de 800 gr, proaspat spalate (de preferat  cu capace cu filet).
3. Adaugati cele 3 linguri de zahar.
4. Umpleti borcanele cu apa.
5. Infiletati capacul si agitati pana la dizolvarea zaharului.
6. Pe fundul unei oale asezati un prosop de bucatarie si aranjati borcanele in asa fel incat sa nu se atinga unul de celalalt.
7. Adaugati apa pana se acopera borcanele si se pune la fiet .
8. Dupa 20 minute, stingeti focul si lasati borcanele sa se raceasca in apa pana a doua zi.
9.  Puneti borcanele bine racite in camara.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Pipotele si inimioare la tigaie cu piure de cartofi

Prajitura cu frisca si fructe