joi, 22 noiembrie 2012

Mancare de dovleac cu legume

 Ingrediente:

  • 500 g dovleac curatat, taiat cuburi
  • 250 gr cartofi curatati, taiati cuburi
  • 1 ceapa medie
  • 1 dovlecel taiat cubulete, cu tot cu coaja
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei verde
  • 2 linguri de porumb din conserva
  • 100 grame pancetta/kaiser
  • ulei
  • sare, piper
  • patrunjel verde tocat mare
  • putin parmezan


Mod de preparare:
  1. Incingem uleiul si calim putin pancetta.
  2. Adaugam ceapa taiata marunt peste pancetta si calim 1-2 minute Adaugam restul legumelor taiate cubulete si amestecam. Mai calim pentru cateva minute pana cand legumele se moaie putin.
  3. Condimentam cu sare si piper dupa gust. Mutam amestecul de legume si pancetta intr-o tava/cratita potrivita pentru cuptor. Adaugam putina apa/supa de legume/apa plus un cubulet de concentrat de legume, dar  sa nu acopere legumele.
  4. Punem tava la cuptor pentru aprox 30 de minute la foc mediu si verificam din cand in cand, sa nu scada apa prea mult sau sa se moaie legumele prea tare.
  5. Cand mancarea este aproape gata, adaugam porumbul din conserva si mai lasam tava la cuptor cateva minute.
  6. Scoatem tava din cuptor si presaram cu parmezan ras si patrunjel verde tocat.

Pofta buna!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.


******************************************************************************************************************************************************************

Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.




***********************************************************************************