Placinta cu spanac si branza
Ingrediente:
- 450g aluat de patiserie congelat(foetaj)
- 450g spanac congelat,proaspat sau la cutie
- 3 oua
- 500g branza- eu am folosit telemea de vaca si de bivolita
- 200g smantana
- 3 fire ceapa verde
- 2 catei de usturoi
- sare daca mai e nevoie
- piper
- 2 lingurri ulei de masline sau unt.
- Intr-o tigaie punem uleiul si adaugam ceapa verde tocatam si o lasam 2 minute.
- Adaugam spanacul congelat peste ceapa si lasam sa se decongeleze si sa scada lichidul.
- Lasam la racit si punem branza sfaramata peste spanac.
- Batem ouale ca pentru omleta si le punem peste amestecul cu branza.
- Adaugam si smatana si piperul si amestecam bine.
- Tapetam o tava cu hartie de copt si asezam foetajul.
- Rasturnam compozia peste foetaj si dam la cuptorul incins pana se rumeneste putin.
Este excelenta si rece dar mai buna este calduta!
Ma declar fan! a fost excelenta la gust si e foarte aspectuoasa.
RăspundețiȘtergere