marți, 27 noiembrie 2012

Racitura de porc(Piftie)





Ingrediente:
  • 2 picioare  de porc 
  • 1 ciolan porc 
  • 2 frunze dafin 
  •  boabe piper 
  • sare 
  • 1 capatana usturoi 
  • 1 ceapa  

Mod de preparare:

  1. Punem in apa pentru cateva ore picioarele de porc si ciolanul.
  2. Dupa care le punem la fiert intr-o oala mare la foc potrivit.
  3. Apa trebuie sa fie deasupra carnii cu minim 5cm.
  4. Spumam bine carnea.
  5. Adaugam condimentele si putina sare.
  6. Lasam sa fiarba pana se desprine carnea de pe os.
  7. Ca sa fim absolut siguri ca e gata piftia, punem intr-un paharel, o lingura de zeama si o ddam la rece.
  8. Daca zeama se ingheaga piftia este gata, daca nu o mai lasam sa fiarba si repetam testul.
  9. Curatam usturoiul si il pisam si il amestecam cu putina sare.
  10. Cand piftia este gata, il adaugam in oala cu 2-3 minute inainte sa luam oala de pe foc.
  11. Gustam si daca mai este nevoie mai adaugam sare.
  12. Strecuram zeama de care si de oase.
  13. Asezam carnea in boluri si completam cu zeama.
  14. Punem bolurile intr-o incapere racoroasa pana se incheaga piftia.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.


******************************************************************************************************************************************************************

Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.




***********************************************************************************