Racitura de porc(Piftie)
Ingrediente:
- 2 picioare de porc
- 1 ciolan porc
- 2 frunze dafin
- boabe piper
- sare
- 1 capatana usturoi
- 1 ceapa
- Punem in apa pentru cateva ore picioarele de porc si ciolanul.
- Dupa care le punem la fiert intr-o oala mare la foc potrivit.
- Apa trebuie sa fie deasupra carnii cu minim 5cm.
- Spumam bine carnea.
- Adaugam condimentele si putina sare.
- Lasam sa fiarba pana se desprine carnea de pe os.
- Ca sa fim absolut siguri ca e gata piftia, punem intr-un paharel, o lingura de zeama si o ddam la rece.
- Daca zeama se ingheaga piftia este gata, daca nu o mai lasam sa fiarba si repetam testul.
- Curatam usturoiul si il pisam si il amestecam cu putina sare.
- Cand piftia este gata, il adaugam in oala cu 2-3 minute inainte sa luam oala de pe foc.
- Gustam si daca mai este nevoie mai adaugam sare.
- Strecuram zeama de care si de oase.
- Asezam carnea in boluri si completam cu zeama.
- Punem bolurile intr-o incapere racoroasa pana se incheaga piftia.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.
******************************************************************************************************************************************************************
Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.
***********************************************************************************