sâmbătă, 24 noiembrie 2012

Varza murata


Ingrediente:
  • varza
  • sare
  • gutuie
  • boabe de porumb
  • bete de marar

Mod de preparare:
  1. Pregatim butoiul pentru varza, il spalam si il oparim cu apa fierbinte.
  2. Punem pe fundul butoiului crengute de marar, boabe de porumb si o gutuie.
  3. Indepartam frunzele ofilite.
  4. Scobim cotoarele de varza si umplem golul cu sare.
  5. Asezam verzele in butoi, pana se umple si mai adaugam bete de marar, porumb si o gutuie.
  6. Il acoperim si-l lasam 2-3 zile fara apa.
  7. Dupa ce se scurge timpul, umplem butoiul cu apa.
  8. Pitrocim varza cu un furtun de plastic.
  9. Intredoucem furtunul in butoi cat mai adanc si suflam.
  10. Repetam operatiunea cateva zile pana se topeste sarea.
  11. In acest mod varza se mureaza in cel mult 3 saptamani si tine pana de Pasti.
  12. Se poate adauga in loc de gutuie si porumb, sfecla rosie si vom obtine o varza si o zeama de varza rozalie.
Se foloseste la prepararea sarmalelor,pentru salata, placinta sau varza calita.
Zeama de varza se foloseste pentru acrirea ciorbelor.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.


******************************************************************************************************************************************************************

Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.




***********************************************************************************