Varza murata
- varza
- sare
- gutuie
- boabe de porumb
- bete de marar
Mod de preparare:
- Pregatim butoiul pentru varza, il spalam si il oparim cu apa fierbinte.
- Punem pe fundul butoiului crengute de marar, boabe de porumb si o gutuie.
- Indepartam frunzele ofilite.
- Scobim cotoarele de varza si umplem golul cu sare.
- Asezam verzele in butoi, pana se umple si mai adaugam bete de marar, porumb si o gutuie.
- Il acoperim si-l lasam 2-3 zile fara apa.
- Dupa ce se scurge timpul, umplem butoiul cu apa.
- Pitrocim varza cu un furtun de plastic.
- Intredoucem furtunul in butoi cat mai adanc si suflam.
- Repetam operatiunea cateva zile pana se topeste sarea.
- In acest mod varza se mureaza in cel mult 3 saptamani si tine pana de Pasti.
- Se poate adauga in loc de gutuie si porumb, sfecla rosie si vom obtine o varza si o zeama de varza rozalie.
Zeama de varza se foloseste pentru acrirea ciorbelor.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.
******************************************************************************************************************************************************************
Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.
***********************************************************************************