marți, 11 decembrie 2012

Dulce de leche






Dulce de leche este specific bucatariei sud-americane si este de fapt este un caramel gros obtinut din lapte si zahar. Este  delicios!!!!!!!!







Ingrediente:

  • 1l lapte UHT 3.5% grasime
  • 1varf de lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 1praf de sare
  • 250g zahar.
Mod de preparare:
  1. Intr-un vas cu fundul mai gros punem laptele plus toate celelalte ingrediente si punem pe foc.
  2. Avem grija pentru  ca laptele va fierbe imediat si riscam sa dea pe afara.
  3. Dupa ce a fiert, dam focul mic si amestecam din cand in cand.
  4. Trebuie lasat pe foc minim doua ore.
  5. Dupa 2ore, verificam consistenta si daca consideram ca mai e nevoie il mai putem lasa.
  6. Se poate folosi pe post de crema, topping pentru inghetata, se pot face caramele, in combinatie cu  fructe sau ca atare.

2 comentarii:

  1. E foarte bun, am incercat si varianta aceasta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu am incercat doar varianta asta, mi s-a parut cea mai simpla. Si ai dreptate, e foarte bun:).

    RăspundețiȘtergere

Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.


******************************************************************************************************************************************************************

Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.




***********************************************************************************