joi, 13 decembrie 2012

Lava de ciocolata






Astazi este ziua prietenei mele Cristina, o persoana foarte draga mie si foarte speciala. 
 " De ziua ta iti doresc ca cele mai frumoase vise ale tale sa prinda viata!
La multi ani Galusca!"


Profit de aceasta ocazie si propun sa ne facem de cap cu muuuuulta ciocolata:). Realizam acest lucru cu ajutorul lui Adi Hadean. Am imprumutat din bucataria lui o reteta spectaculoasa, o prajitura fina si cremoasa si cel mai important foare usor de pregatit.

Ingrediente:
  •  3 oua
  • 400g ciocolata neagra
  • 200g unt
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina.
Mod de preparare:
  1. Punem  intr-un vas ouale, zaharul si faina si le amestecam bine cu un tel.
  2. Intre timp punem intr-o cratita untul si ciocolata rupta in bucati cat mai mici si le punem la topit pe baie de aburi.
  3. Dupa ce s-au topit le lasam putin sa se mai raceasca pentru a nu avea parte de surprize neplacute si sa se inchege oul.
  4. Adaugam ciocolata topita putin cate putin peste compozitia de ou si amestecam energic.
  5. Prajiturelele le vom pune la copt in forme de aluminiu de unica folosinta, in orice alte forme de dimensiuni mici sau si mai bine in cesti de cafea.
  6. Pentru a fi siguri ca nu se vor lipi prajiturelele de peretii formelor le vom unge cu unt din belsug si presaram zahar tos.
  7. Le bagam in cuptorul incins la 200 de grade si le vom lasa intre 10 si 12 minute, pana se crapa suprafata prajiturii.
  8. Eu recomand sa nu se depaseasca 10 minute pentru a fi siguri de reusita.
  9. Se pot servi direct din forma sau se pot aseza pe farfurioare si le putem orma cu putina frisca, inghetata sau si mai bine cu fructe proaspete.
  10. Daca va mai rama si vreti sa le consumati altadata se pot incazi cateva secunde in cuptor pentru a lichefia ciocolata.









4 comentarii:

  1. Este cel mai bun desert!!! Nu l-am facut de mult, dar tu mi-ai facut pofta acum :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc din tot sufletul, m-a impresionat foarte tare si in acelasi timp sunt mandra ca apar si eu printre atatea minunatii. Din pacate n-am gustat din prajitura, dar am auzit ca a fost ... dumnezeiasca! Si cred asta, pentru ca eu stiu fff bine ce iese din manutele tale.
    PS: nu-i asa ca mai faci una? :)

    RăspundețiȘtergere
  3. se scot greu din cescute? a ramas intacta forma?

    RăspundețiȘtergere

Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.


******************************************************************************************************************************************************************

Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.




***********************************************************************************