marți, 22 ianuarie 2013

Provocarea lunii ianuarie- Prajitura cu fructe de padure



Aceasta reteta am pregatit-o pentru Provocarea secreta din luna ianuarie gazduita de Ama, care mi-a repartizat un blog nou pentru mine si foarte interesant. Reteta se numeste "Prajitura cu fructe de padure si ii apartine blogului http://miamicu.blogspot.ro.



Ingredinente:
Blat:
  • 7 oua
  • 100ml ulei
  • 1praf de copt
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri amidon sau daca nu aveti merg si 2 linguri de budinca de vanilie
Pentru aceasta prajitura minunata avem nevoie de 2 blaturi deci trebuie sa dublam cantitatile de mai sus.

Ingrediente jeleu:
  • 1 plic Tort Gelee rosu Dr. Oetker
  • 250 ml suc de fructe de padure.
  • 4 linguri zahar tos
  • 500g fructe de padure(eu am folosit zmeura si afine).
Ingrediente crema:
  • 500 ml frisca lichida
  • 300 ml iaurt gras
  • 200 gr zahar pudra vanilat
  • 2 plicuri gelatina.

Mod de preparare blat:
  1. Incepem prin a separa albusurile de galbenusuri.
  2. Peste galbenusuri adaugam zaharul si batem pana se albesc.
  3. Adaugam uleiul ca la maioneza si amestecam bine.
  4. Urmeaza faina pe care am amestecat-o cu amidonul. praful de copt si cacaoa, dupa care amestecam foarte bine.
  5. Adaugam albusurile batute spuma.
  6. Sa nu va speriati ca este cam fluida compozitia, asa trebuie sa fie.
  7. Tapetam o forma cu hartie de copt, turnam compozitia si dam la cuptorul incins pentru 25-30 de minute.
  8. Face testul cu scobitoarea dupa 20 de minute.
  9. Cand este gata, scoatem blaturile din tava si le punem la rcit pe un gratar.
Mod de preparare crema:
  1. Intr-o craticioara punem cele doua plicuri de gelatina si apa cat sa le acopere.
  2. Le lasam la inmuiat pentru 10 minute.
  3. Mixam frisca pana se intareste.
  4. Adaugam iaurtul si zaharul pudra si mixam mai departe.
  5. Incalzim gelatina usor la bain marie impreuna cu o lingura de lapte sau apa, pana se dizolva.
  6. Rasturnam gelatina in frisca batuta cu iaurt.
  7. Amestecam bine.
Asamblam prajitura:
  1. Peste primul blat, adaugam jumatate din crema de frisca si nivelam.
  2. Bagam prajitura la rece pentru cel putin 10 minute.
  3. Intindem fructele peste crema si turnam jeleul preparat conform instructiunilor de pe plic.
  4. Adaugam si restul de crema, nivelam si asezam si cel de al doilea blat.
  5. Dam prajitura la rece, pentru minim 2 ore.
  6. O ornam cu frisca si cu fructe sau jeleu din suc de fructe.






6 comentarii:

Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.


******************************************************************************************************************************************************************

Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.




***********************************************************************************