joi, 10 ianuarie 2013

Tort cu mousse de ciocolata

Ingrediente:
  • 1litru frisca lichida
  • 400g ciocolata( eu am folosit ciocolata amaruie si cu lapte, in proportii egale)
  • 20g gelatina (2 plicuri)
  • esenta de portocale
  • fulgi de migdale
  • 40g ciocolata topita
  • 1 lingura de unt.
  • esenta de portocale.
    Blat:
    • 2 oua
    • 2 linguri zahar
    • 2 linguri faina
    • esenta sau coaja rasa de portocala.

    Mod de preparare blat:
      1. Separam albusurile de galbenusuri.
      2. Adaugam 1 lingura de zahar in albusuri si una peste galbenusuri.
      3. Batem spuma albusurile cu lingura de zahar si cu un praf de sare.
      4. Apoi batem si albusurile pana se albesc dupa care amestecam cele doua compozitii, adauam faina in ploaie si rasturnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
      5. Lasam tava in cuptor pana se rumeneste blatul usor si il incercam cu scobitoarea sa vedem daca s-a copt.
      6. Il lasam sa se raceasca.



      Mod de preparare crema:
      1. Intr-un vas, adaugam  300ml frisca linchida si 400g ciocolata, punem la bain-marie si amestecam  pana se dizolva ciocolata.
      2. Punem gelatina sa se inmoaie in apa rece, cat sa o acopere, pentru 10 minute, dupa care o punem tot la bain-marie sa se dizolve.Mare atentie sa nu fiarba!!!
      3. Mixam restul de frisca lichida, (700ml) pana se intareste.
      4. Se lasa la racit frisca lichida cu ciocolata, iar cand este doar calduta se adauga gelatina, se amesteca bine.
      5. Se adauga compozitia peste frisca batuta si se amesteca bine.
      6. Adaugam cateva picaturi de estenta de portocale, vanilie sau rom .
      7. Tapetam o cratita cu folie de plastic alimentara, rasturnam compozitia, o nivelam, adaugam blatul deasupra si dam la rece pentru cateva ore.
      8. Dupa ce s-a intarit, insiropam usor blatul cu cateva linguri de cafea cu un strop de esenta de rom si rasturnam tortul pe un platou.
      9. Il ornam cu fulgi de migdale pe margine(ungem marginile tortului cu putin unt sau frisca si lipim fulgii- din pacate eu nu am facut asa si m-am chinuit :)), iar deasupra cu cele 40g de ciocolata pe care o topim impreuna cu o lingura de unt.

      Niciun comentariu:

      Trimiteți un comentariu

      Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.


      ******************************************************************************************************************************************************************

      Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.




      ***********************************************************************************