Tort cu mousse de ciocolata
Ingrediente:
Mod de preparare crema:
- 1litru frisca lichida
- 400g ciocolata( eu am folosit ciocolata amaruie si cu lapte, in proportii egale)
- 20g gelatina (2 plicuri)
- esenta de portocale
- fulgi de migdale
- 40g ciocolata topita
- 1 lingura de unt.
- esenta de portocale.
Blat:
- 2 oua
- 2 linguri zahar
- 2 linguri faina
- esenta sau coaja rasa de portocala.
Mod de preparare blat:
- Separam albusurile de galbenusuri.
- Adaugam 1 lingura de zahar in albusuri si una peste galbenusuri.
- Batem spuma albusurile cu lingura de zahar si cu un praf de sare.
- Apoi batem si albusurile pana se albesc dupa care amestecam cele doua compozitii, adauam faina in ploaie si rasturnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
- Lasam tava in cuptor pana se rumeneste blatul usor si il incercam cu scobitoarea sa vedem daca s-a copt.
- Il lasam sa se raceasca.
- Intr-un vas, adaugam 300ml frisca linchida si 400g ciocolata, punem la bain-marie si amestecam pana se dizolva ciocolata.
- Punem gelatina sa se inmoaie in apa rece, cat sa o acopere, pentru 10 minute, dupa care o punem tot la bain-marie sa se dizolve.Mare atentie sa nu fiarba!!!
- Mixam restul de frisca lichida, (700ml) pana se intareste.
- Se lasa la racit frisca lichida cu ciocolata, iar cand este doar calduta se adauga gelatina, se amesteca bine.
- Se adauga compozitia peste frisca batuta si se amesteca bine.
- Adaugam cateva picaturi de estenta de portocale, vanilie sau rom .
- Tapetam o cratita cu folie de plastic alimentara, rasturnam compozitia, o nivelam, adaugam blatul deasupra si dam la rece pentru cateva ore.
- Dupa ce s-a intarit, insiropam usor blatul cu cateva linguri de cafea cu un strop de esenta de rom si rasturnam tortul pe un platou.
- Il ornam cu fulgi de migdale pe margine(ungem marginile tortului cu putin unt sau frisca si lipim fulgii- din pacate eu nu am facut asa si m-am chinuit :)), iar deasupra cu cele 40g de ciocolata pe care o topim impreuna cu o lingura de unt.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.
******************************************************************************************************************************************************************
Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.
***********************************************************************************