marți, 8 ianuarie 2013

Tort diplomat


Ingrediente:

  • 4 oua
  • 270g zahar
  • 30g gelatina (3 plicuri)
  • 300ml lapte
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • un praf sare
  • 500g frisca lichida
  • 1 cutie compot ananas
  • 50g mix de fructe confiate
  • o rulada cu crema de fructe sau piscoturi.


Mod de preparare:

  1. Se bat ouale cu zahrul si cu un praf de sare pana se deschid la culoare.
  2. Adaugam laptele, amestecam bine, punem pe foc si amestecam incontinuu.
  3. Intre timp punem gelatina la inmuiat in apa rece (adaugam apa cam doua degete peste gelatina).
  4. Adaugam gelatina peste compozitia de calda de oua si lapte, amestecam bine.
  5. Mixam frisca si o adaugam peste compozitia de mai sus dupa ce s-a racit foarte bine.
  6. Tapetam o forma cu folie alimentara.
  7. Asezam pe marginea formei felii de rulada sau piscoturi.
  8. Turnam un strat de compozitie dupa care adaugam un strat de ananas foarte bine scurs de zeama si niste fructe confiate.
  9. Turnam iar din compozitie, adaugam fructe si la final, ultimul strat sa fie de compozitie.
  10. Dam la rece cateva ore dupa care il rasturnam pe un platou, il ornam cu frisca si cu fructe dupa imaginatia fiecaruia.





3 comentarii:

Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.


******************************************************************************************************************************************************************

Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.




***********************************************************************************