Brownie cu menta (Negresa cu menta)
Aceasta prajitura ciocolatoasa este propusa de Ioana pentru provocarea Bucatarul curajos.
Este o prajitura delicioasa pe care o voi mai repeta ori de cate ori am pofta de ciocolata :).
Ingrediente:
- 170g unt
- 150g ciocolata amaruie
- 2 oua
- 200g zahar brun
- 3 linguri whisky
- 1 lingura menta proaspata tocata
- 150g faina
- 1/2 lingurita praf de copt.
Mod de preparare:
- Topim untul cu ciocolata.
- Intr-un alt vas punem ouale, whisky, zaharul si menta si le mixam.
- Adaugam ciocolata topita si la final faina amestecata cu praful de copt.
- Rasturnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
- Lasam in cuptorul incalzit in prealabil la 180 grade pentru aproximativ 35 de minute.
- Pregatim siropul din 75 g ciocolata, 50ml frisca lichida si 1/2 lingurita menta si le punem pe foc pana se topesc.
- Eu am folosit tavite de aluminiu pentru a avea negrese individuale, iar cand s-au racit le-am scos din forma si le-am ornat cu mimunatul sos cu menta.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.
******************************************************************************************************************************************************************
Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.
***********************************************************************************