duminică, 24 februarie 2013

Eclere



Ingrediente:
Coji:
  • 1 cana ulei
  • 4 oua
  • 2 cani apa
  • 2 cani faina
  • sare
Crema:
  • 500ml lapte
  • 500ml frisca lichida
  • 1 plic budinca vanilie
  • 100g ciocolata 
  • 50g unt





 Mod de preparare:

  1. Apa, uleiul si un strop de sare se pun la fiert.
  2. Cand clocotesc se adauga faina si se amesteca energic.
  3. Lasam sa ajunga la temperatura camerei si adaugam ouale, pe rand.
  4. Dupa fiecare ou, amestecam bine pana la omogenizare.
  5. Punem compozitia intr-un posh si spritam intr-o tava, tapetata cu hartie de copt.
  6. Dam la cuptor deja incins la foc iute pentru inceput iar apoi al foc mic pana se rumenesc.
  7. Le lasam sa se raceasca si le taiem pe lung.
  8. Pregatim budinca conform instructiunilor de pe plic si punem un strat generos in fiecare coaja.
  9. Peste budinca punem un strat de frisca batuta bine.
  10. Asezam capacele iar peste ele turnam ciocolata topita cu untul.
  11. Dam la rece pana se intareste ciocolata si apoi servim.





4 comentarii:

Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.


******************************************************************************************************************************************************************

Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.




***********************************************************************************