Orez cu lapte si sos de visine
Ingrediente:
- 200g orez
- 1 litru de lapte
- 2 linguri de zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 300g visine congelate
- 2 linguri zahar
Mod de preparare:
- Spalam orezul in mai multe ape si il punem la fiert in 500ml apa.
- Il lasam sa fiarba aproape de tot, il scurgem de apa si il rasturnam in laptele fierbinte.
- Lasam pe foc, pana ce orezul s-a fiert bine dupa care adaugam zaharul si zaharul vanilat.
- Luam de pe foc si ii punem capac.
- Intre timp, pregatim formele, dupa preferinta, pe care le ungem cu putin ulei si asezam orezul, presand usor.
- Dam la rece pentru jumatate de ora si pregatim sosul.
- Intr-un vas, punem visinile congelate, 2 linguri de zahar si 100ml apa si le punem pe foc.
- Le lasam pret de 10-15 minute, pana se inmoaie usor visinile si se formeaza un sos grosut si delicios.
- Servim preparatul cu dulceata si un strop de scortisoara.
Desertul copilariei! Arata senzational! Delicios!
RăspundețiȘtergere