marți, 19 februarie 2013

Tort Amandina



Ingrediente:
Blat:
  • 6oua
  • 6 linguri zahar
  • 30g cacao
  • 3 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita esenta de rom.
Crema:
  • 250g unt
  • 200g zahar
  • 4 linguri cacao
  • 2 galbenusuri
  • esenta de rom.
Sirop:
  • 50g zahar
  • 1 lingurita ness
  • 100ml apa.
Glazura:
1 plic glazura de la Dr. Oetker de ciocolata.

Mod de preparare:
  1. Incepem prin a prepara blatul, iar pentru asta separam albusurile de galbenusuri.
  2. Albusurile le batem bine cu un praf de sare si cu cele 3 linguri de zahar.
  3. Amestecam galbenusurile cu esenta si cu uleiul.
  4. Turnam galbenusurile peste albusurile batute spuma tare, apoi adaugam cacaoa amestecata cu faina si praful de copt.
  5. Le amestecam usor.
  6. Rasturnam compozitia intr-o tava (a mea are dimensiunile de 25/30) tapetata cu hartie de copt si  dam la cuptor pentru 25-30 de minute.
  7. Dupa 20 de minute, verificam cu o scobitoare sa aflam gradul de coacere.
  8. Dupa ce s-a copt, il scoatem din tava si il lasam sa se raceasca pe un gratar.
  9. In taiem in doua si pe lungime si pe latime.
  10. Crema o obtinem topind untul partial si il mixam pana se leaga obtinand o crema fina si pufoasa.
  11. Adaugam cacaoa si galbenusurile, cate unul si amestecam dupa fiecare.
  12. La sfarsit adaugam esenta de rom.
  13. Pentru sirop punem 100ml apa si 50g de zahar pe foc. Lasam sa dea in clocot si adaugam lingurita de ness.
  14. Lasam la racit si insiropam blaturile.
  15. Din crema oprim 2-3 linguri pentru ornat.
  16. Asamblam tortul, insiropand  foaia de blat, adaugam crema iar foaie si tot asa pana ultimul strat e de blat pe care il insiropam si il ornam cu glazura de ciocolata pe care o preparam conform indicatiilor de pe pachet.
  17. Cu cele 3 linguri de crema oprite vom orna tortul dupa preferinta.
  18. Il dam la rece pentru jumatate de ora, dupa care il  putem taia.

3 comentarii:

  1. Dar ce se-ntampla? Unde e reteta? Eu chiar sunt interesata,ma pregateam sa notez.

    RăspundețiȘtergere
  2. Beton, de cand visez la asa ceva!!! Cred ca e grozav de bun ;) Pup

    RăspundețiȘtergere

Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.


******************************************************************************************************************************************************************

Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.




***********************************************************************************