miercuri, 6 martie 2013

Cannelloni cu carne tocata







Ingrediente
  • 20 buc paste cannelloni
  • 100 g cascaval
  • 1 lingura unt.
  • 500ml suc de rosii.
Pentru sosul rosu:
  • 450 g carne
  • 1 morcov mic
  • 1 ceapa mica
  • ½ ardei rosu
  • 5-6 catei usturoi
  • 50ml ulei
  • 100 vin rosu
  • 400 g rosii decojite in bulion
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 250ml apa
  • 1 lingura cascaval ras.
  • sare, piper, oregano, boia de ardei dulce, 1 frunza dafin
Pentru sosul bechamel
  • 500 ml lapte
  • 50 g unt
  • 2 linguri rase faina
  • 2 linguri casdcaval ras sau parmezan
  • piper
  • sare.

 Mod de preparare sosuri:
Sosul rosu:
  1. Tocam marunt ceapa si ardeiul iar morcovul ii dam pe razatoare, dupa care le puem la calit in putin ulei.
  2. Cand ceapa a inceput sa-si scimbe culoarea, adaugam usturoiul taiat felii, amestecam si dupa cateva minute, adaugam carnea tocata.
  3. Lasam pe foc mic,  pana carnea incepe sa-si schimbe culoarea si este aproape facuta.
  4. Adaugam rosiile pasate cu furculita si pasta de tomate, lasam 10 minute dupa care adaugam condimentele si apa fierbinte.
  5. Mai lasam sa fiarba 25 de minute.
  6. La sfarsit adaugam cascavalul ras si amestecam bine.


Sosul bechamel:
  1. Intr-o cratita, punem untul si il lasam sa se topeasca la foc mic.
  2. Adaugam faina, amestecam si nu lasam faina sa-si schimbe culoarea.
  3. Adaugam laptele, amestecam cu telul si-l lasam sa dea 1-2 clocote, amestecand din cand in cand. Lasam la racit nu inainte de a potrivi de sare si piper.


Asamblare:
  1. In primul rand ungem foarte bine tava cu unt.
  2. Adaugam un strat de bechamel, dupa care incepem sa umplem tuburile.
  3. Pentru a ne fi mai usor, punem sosul de carne intr-un posh si cu ajutorul lui umplem pastele.
  4. Pe masura ce le umplem, le asezam peste sosul alb.
  5. Peste paste turnam suc de rosii si radem cascaval din belsug.
  6. Inainte de a pune tava la cuptor, ungem o bucata de folie de aluminiu cu ulei si acoperim tava.
  7. Daca nu ungem cu ulei,  de folie se va lipi cascavalul.
  8. Dam la cuptor la o temperatura de 180 de grade pentru 25-30 minute.
  9. Verificam daca s-au facut pastele, intepand cu o furculita unul ditre tuburi.
  10. Indepartam folia de aluminiu si mai lasam in cuptor 5-10 minute pentru a se rumeni cascavalul.
  11. Daca furculita intra usor inseamna ca pastele sunt  gata.

    




    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu

    Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.


    ******************************************************************************************************************************************************************

    Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.




    ***********************************************************************************