vineri, 15 martie 2013

Paine cu iaurt


 

 

Ingrediente:
  • 500g faina alba
  • 50g drojdie
  • 150g iaurt gras
  • 250 ml apa calduta
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin
  • 1 lingurita zahar
  • 2 lingurite sare
  • 1 galbenus de ou
  • seminte de mac.


 Mod de preparare:
  1. Amestecam  drojdia cu zaharul si 2-3 linguri de apa calda  intr-un bol.
  2. Cernem faina intr-un vas unde urmeaza sa framantam aluatul.
  3. Peste faina cernuta, punem drojdia , uleiul, apa calda, sarea si iaurtul.
  4. Incepem sa framantam pana cand aluatul incepe sa capete consistenta.
  5.  Daca mai trebuie faina, atunci mai adaugam cat este necesar, astfel incat la final aluatul trebuie sa fie elastic si sa se desprinda usor de pe maini.
  6. Punem vasul intr-un loc cald, acoperit cu un prosop si il lasam la dospit, pana isi dubleaza volumul.
  7. Dupa ce a crescut, luam aluatul si il punem pe masa de lucru, pe care am presarat putina faina si incepem sa il mai framantam putin
  8. Incalzim cuptorul la  220 grade Celsius, si punem aluatul intr-o tava pe care am tapetat-o cu o hartie de copt.
  9. Mai lasam timp de aproximativ 30 de minute,painea la dospit in tava, acoperita cu un prosop.
  10. Inainte de a baga tava la cuptor, cu ajutorul unei pensule, ungem cu galbenusul de ou suprafata aluatului si apoi presaram semintele de mac.
  11. Introducem painea in cuptor si o coacem timp de 30-45 min.

Un comentariu:

Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.


******************************************************************************************************************************************************************

Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.




***********************************************************************************