miercuri, 10 aprilie 2013

Boema


Pentru blat:
  •  4 oua
  •  8 linguri zahar
  •  8 linguri faina
  •  2 linguri cacao
  •  un varf de sare
  •  3 linguri apa
Pentru sirop:
  • 3 linguri zahar
  •  200 ml apa

Crema 1:
  •  1 ou
  •  5 linguri zahar
  •  70 gr unt
  •  3 lingurite ness
  •  2 lingurite cappuccino
  •  300 ml frisca.
Crema 2:
  •  200 ml frisca
Pt ornat:
  •  100 gr ciocolata rasa pentru ornat.

Mod de preparare a  blatului:
  • Batem albusurile spuma cu un varf de sare,
  • Adaugam apoi zaharul mixand in continuare.
  • Adaugam galbenusurile si apa apoi incorporam faina amestecata cu cacao, anestecand usor cu o lingura.
  • Turnam compozitia  intr-o tava tapeta cu hartie.
  • Bagam in cuptorul  incalzit la 175 grade timp de 25-30 min.
  • Intre timp  pregatim prima parte a cremei: amestecam oul, zaharul, nessul, cappucino si untul.
  • Punem pe foc mic amestecand pana se topeste zaharul si clocoteste compozitia.
  • Luam de pe foc si lasam sa se raceasca.
  • Scoatem blatul pe un gratar si il lasam sa se raceasca.
  • Pentru sirop caramelizam zaharul, turnam  apa rece si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul.
  • Batem spuma cele 300 ml frisca in care adaugam apoi crema fluida de mai sus.
  •  Mixam inca 3-4 minute.
  •  Insiropam blatul si punem crema. Nivelam cat mai bine.
  •  Batem  200 ml frisca ramasa si intindem frumos peste crema. 
  •  Radem deasupra ciocolata si dam la frigider pentru cateva ore.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.


******************************************************************************************************************************************************************

Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.




***********************************************************************************