Crema de zahar ars
Ingrediente:
- 8 oua
- 1 l lapte
- 300 gr zahar
- 2 linguri de nuca maruntita cu lama cutitului(facultativ)
- coaja de lamaie sau 1 pliculet de zahar vanilat.
Mod de preparare:
- Caramelizam intr-o cratita 100 gr zahar.
- Intindem caramelul obtinut pe tot fundul si pe peretii cratitei, dupa care il lasam sa se intareasca.
- Nu caramelizati prea tare zaharul pentru ca o sa devina amar.
- Batem ouale cu 200 gr zahar pana se topeste zaharul.
- Adaugam laptele la temperatura camerei.
- Punem amestecul de oua si lapte in cratita peste zaharul caramel.
- Presaram nuca si asezam cratita cu compozitie deasupra unei altui vas cu apa clocotita (la bain-marie).
- O bagam la cuptor la foc potrivit pentru aproximativ o ora.
- Este gata cand s-a rumenit deasupra si marginile s-au desprins de cratita.
- O lasam sa se raceasca 2 ore, apoi o rasturnam pe un platou mai inalt, pentru a nu curge siropul de caramel.
- Se poate taia felii ca pe orice tort sau folosim diferite forme, dar musai sa adaugam pe farfurie si 2-3 linguri de sirop.
- O mai putem orna cu frisca.
- Se serveste de la frigider.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.
******************************************************************************************************************************************************************
Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.
***********************************************************************************