Prajitura cu frisca si fructe





Ingrediente:
Blat:
  • 4oua
  • 4 linguri zahar
  • 4linguri faina
  • esenta de vanilie sau coaja de lamaie/portocala
Crema:
  • 500 ml frisca lichida
  • 300 ml iaurt gras
  • 100 gr zahar pudra vanilat
  • 1 plic gelatina.
  • 300g fructe de padure sau orice alt fruct.

Mod de preparare blat:
  1. Incepem prin a separa albusurile de galbenusuri.
  2. Peste galbenusuri adaugam 2 linguri de  zaharsi batem pana se albesc.
  3. Adaugam cele 4 linguri de faina si amestecam energic.
  4. Adaugam albusurile batute spuma la randul lor tot cu 2 linguri de zahar.
  5. Tapetam o forma cu hartie de copt, turnam compozitia si dam la cuptorul incins pentru 10-15minute.
  6. Face testul cu scobitoarea dupa 7-10 minute.
  7. Cand este gata, scoatem blatul din tava si il  punem la racit invelit cu un prosop umed, evntual il presam putin cu o greutate.

Mod de preparare crema:
  1. Intr-o craticioara rasturnam cele doua plicuri de gelatina si punem  apa cat sa  acopere gelatina.
  2. Le lasam la inmuiat pentru 10 minute.
  3. Mixam frisca pana se intareste.
  4. Adaugam iaurtul si zaharul pudra si mixam mai departe.
  5. Incalzim gelatina usor la bain marie impreuna cu o lingura de lapte sau apa, pana se dizolva.
  6. Rasturnam gelatina in frisca batuta cu iaurt.
  7. Amestecam bine.
  8. Luam cateva linguri sanatoase de frisca  si punem peste fructe.
  9. Amestecam usor sa nu zdrobim fructele.
Asamblam prajitura:
  1. Ne iese un blat cat tava patrata de la aragaz, putem folosi blatul taiat pe jumatate sau pregatim 2 blaturi.
  2. Peste primul blat sau prima jumatate, adaugam jumatate din crema de frisca  simpla si nivelam.
  3. Intindem frisca cu  fructe peste crema
  4. Adaugam si restul de crema, nivelam si asezam si cel de al doilea blat.
  5. Dam prajitura la rece, pentru minim 2 ore.
  6. O ornam cu frisca si cu fructe sau jeleu din suc de fructe, sau cu ciocolata rasa.


Comentarii

  1. Pai reteta,nu e ieri a fost 1 aprilie.........

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu am vrut sa fiu rautacioasa a fost un spirit de gluma,sa sti ca te apreciez pt munca pe care o depui pt acest blog, eu fac o reteta doua si mi se pare multa munca , inca o data mii de scuze.o zi buna sa ai.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am luat-o ca pe o gluma. Nu ai de ce sa-ti ceri scuze.
      Din pacate am foarte multe pe cap in ultima vreme si am cam neglijat blogul. Am sa postez astazi textul prajiturii.:)) O zi buna si tie!

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.


******************************************************************************************************************************************************************

Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.




***********************************************************************************

Postări populare