Tort Boema




Este aceeasi reteta ca si la prajitura Boema cu mici diferente. Din ingredientele de mai jos mi-au iesit 2 tortulete.

Ingrediente:
Pentru blat:

  •  4 oua
  •  8 linguri zahar
  •  8 linguri faina
  •  2 linguri cacao
  •  un varf de sare
  •  3 linguri apa
Pentru sirop:

  • 3 linguri zahar
  •  200 ml cafea slaba
     

Crema 1:
  •  1 ou
  •  5 linguri zahar
  •  70 gr unt
  •  3 lingurite ness
  •  2 plicuri  cappuccino
  •  300 ml frisca.
Crema 2:
  •  200 ml frisca
Pt ornat:
  •  50 gr ciocolata  amaruie
  • 100ml frisca lichida.

Mod de preparare a  blatului:
  • Batem albusurile spuma cu un varf de sare,
  • Adaugam apoi zaharul mixand in continuare.
  • Adaugam galbenusurile si apa apoi incorporam faina amestecata cu cacao, anestecand usor cu o lingura.
  • Turnam compozitia  intr-o tava tapeta cu hartie.
  • Bagam in cuptorul  incalzit la 175 grade timp de 25-30 min.
  • Intre timp  pregatim prima parte a cremei: amestecam oul, zaharul, nessul, cappucino si untul.
  • Punem pe foc mic amestecand pana se topeste zaharul si clocoteste compozitia.
  • Luam de pe foc si lasam sa se raceasca.
  • Scoatem blaturile pe un gratar si le lasam sa se raceasca.
  • Pentru sirop caramelizam zaharul, turnam  cafea rece rece si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul.
  • Batem spuma cele 300 ml frisca in care adaugam apoi crema fluida de mai sus.
  •  Mixam inca 3-4 minute.
  •  Insiropam blaturile si punem crema. Nivelam cat mai bine.
  •  Batem  200 ml frisca ramasa si intindem frumos peste crema. 
  •  Punem intr-un ibric ciocolata si frisca lichida si il punem pe foc pana se topeste ciocolata dar fara sa fiarba.
  • Ornam torturile dupa preferinta. 





Comentarii

Postări populare