miercuri, 1 mai 2013

Cozonac rapid


 Ingrediente:
  • 500 gr faina
  • un cub drojdie proaspata
  • 100 gr zahar
  • 200 ml lapte
  • 120 ml unt topit
  • 4 galbenusuri esenta vanilie
  • coaja rasa de portocale si lamaie.
  • 400g nuca macinata
  • 2 albusuri
  • 3 linguri zahar sau mai mult, dupa preferinte
  • rahat
  • stafide
  • nuca maruntita.


Mod de preparare:
  1. Cernem faina intr-un vas incapator.
  2. Punem peste faina drojdia, galbenusurile batute bine pret de cateva minute, coaja de lamaie si de portocale, esenta de vanilie si laptele in care am dizolvat zaharul, plus un praf de sare.
  3. Amestecam bine si pe masura ce framantam adaugam putin cate putin untul topit.
  4. Framantam pana se desprinde aluatul de maini.
  5. Acoperim vasul cu un prosop curat si il lasam la dospit la caldura si fara curenti de aer.
  6. Il lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul, dupa care inpartim aluatul in 4 parti egale.
  7. Batem spuma albusurile cu cele 3 linguri de zahar, adaugam cacaoa si nuca mancinat si amestecam bine.
  8. Ungem cu ulei planul de lucru si intindem o parte de aluat peste care punem compozitia de nuca, rahat, stafide si rulam.
  9. La fel procedam si cu urmatoarele trei bucati de aluat dupa care luam doua parti si le impletim.
  10. Le asezam in tavi in care am pus hartie de copt, le mai lasam o ora la loc cald sa se dospeasca dupa care le ungem cu un galbenus de ou amestecat cu 2 linguri de apa si le bagam in cuptorul deja incins.
  11. Le lasam in cuptor aproximativ 30-35 de minute la 180-200 de grade.
  12. Se scot din cuptor si se lasa 5 minute acoperiti in forme dupa care se scot din tavi si se acopera.
  13. Se lasa sa se raceasca complet inainte a fi taiati.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.


******************************************************************************************************************************************************************

Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.




***********************************************************************************