Focaccia
Reteta sarata din cadrul Provocarii Bucatarul curajos a fost propusa de Diana. Nu mi-am inchipuit niciodata ca acesta paine- Focaccia se face atat de usor.
Ingrediente:
- 450g faina alba
- 3g drojdie uscata
- 3linguri ulei de masline
- 1lingurita sare
- 240ml apa calduta
- 1.5 lingurite zahar
- ierburi aromatice
Mod de preparare:
- Amestecam drojdia cu jumatate din faina si adaugam peste apa calduta, 1/2 linguri ulei de masline si zaharul.
- Omogenizam si lasam la crescut 20-30 de minute.
- Adaugam restul de faina amestecata cu sarea si framantam 5 minute.
- Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
- Dupa ce a crescut, ungem o tava cu ulei si o pudram cu faina si intindem aluatul in tava cu mainile.
- Acoperim tava cu un prosop si mai lasam la crescut 45 de minute.
- Inainte de a baga tava in cuptor, amestecam 1.5 linguri de ulei de masline cu jumatate de lingurita de sare si 100ml de apa.
- Ungem aluatul cu solutia asta nu inainte de a face niste gropite cu degetul pe toata suprafata si presaram cimbru, oregano, rozmarin sau usturoi granulat.
- Dam la cuptor pana se rumeneste usor(mie imi place mai rumenita si am lasat-o putin mai mult in cuptor) si este crocanta.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.
******************************************************************************************************************************************************************
Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.
***********************************************************************************