sâmbătă, 25 mai 2013

Focaccia



Reteta sarata din cadrul Provocarii Bucatarul curajos a fost propusa  de Diana. Nu mi-am inchipuit niciodata ca acesta paine-  Focaccia se face atat de usor.

Ingrediente:
  • 450g faina alba
  • 3g drojdie uscata
  • 3linguri ulei de masline
  • 1lingurita sare
  • 240ml apa calduta
  • 1.5 lingurite zahar
  • ierburi aromatice


Mod de preparare:
  1. Amestecam drojdia cu jumatate din faina si adaugam peste apa calduta, 1/2 linguri ulei de masline si zaharul.
  2. Omogenizam si lasam la crescut 20-30 de minute.
  3. Adaugam restul de faina amestecata cu sarea si framantam 5 minute.
  4. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
  5. Dupa ce a crescut, ungem o tava cu ulei si o pudram cu faina si intindem aluatul in tava cu mainile.
  6. Acoperim tava cu un prosop si mai lasam la crescut 45 de minute.
  7. Inainte de a baga tava in cuptor, amestecam 1.5 linguri de ulei de masline cu jumatate de lingurita de sare si 100ml de apa.
  8. Ungem aluatul cu solutia asta nu inainte de a face niste gropite cu degetul pe toata suprafata si presaram cimbru, oregano, rozmarin sau usturoi granulat.
  9. Dam la cuptor pana se rumeneste usor(mie imi place mai rumenita si am lasat-o putin mai mult in cuptor) si este crocanta.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.


******************************************************************************************************************************************************************

Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.




***********************************************************************************