Dulceata de cirese

Ingrediente:
  • 2kg cirese
  • 1.5 kg zahar
  • 250ml apa
  • sucul de la o lamaie.


 Mod de preparare:
  1. Spalam ciresele si le scoatem samburii.
  2. Stropim fructele cu sucul de lamaie si adagam cateva linguri de zahar pe toata suprafata fructelor.
  3. Intre timp punem la foc zaharul cu apa si lasam sa clocoteasca.
  4. Cand s-a topit tot zaharul si siropul clocoteste adaugam ciresele cu tot cu sucul format intre timp.
  5. Lasam sa fiarba pana se leaga dulceata, punem pe o farfurie o picatura si daca nu curge ii putem stinge focul.
  6. O lasam sa se racoreasca putin, dupa care o punem in borcane spalate si sterilizate in cuptor.
  7. Inchidem borcanele si le asezam cu gura in jos sa se sigileze foarte bine capacul.
  8. Invelim in paturi si lasam asa cel putin pana a doua zi dupa care le putem depozita in camara.
 
 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Pipotele si inimioare la tigaie cu piure de cartofi

Prajitura cu frisca si fructe