luni, 24 iunie 2013

Dulceata de dude negre


Ingrediente:
  • 1kg dude negre
  • 400g zahar
  • 200ml apa
  • sucul de la o lamaie





Mod de preparare:

  1. Curatam fructele de codite ajutandu-ne de o foarfeca.
  2. Le spalam si le lasam la scurs.
  3. Punem apa si zaharul intr-un vas cu fundul mai gros si punem pe foc.
  4. Lasam sa clocoteasca de cateva ori si adaugam fructele.
  5. Amestecam foarte usor pentru a impiedica distrugerea fructelor.
  6. Verificam daca dulceata este gata punand pe o farfurie cateva picaturi de dulceata, o lasam sa se raceasca si vedem daca curge.
  7. Daca este foarte fluida o mai lasam la fiert daca nu curge adaugam sucul de lamaie, mai lasam sa dea cateva clocote si stingem focul.
  8. O lasam sa se racoreasca putin si o punem in borcane uscate si sterilizate.
  9. Borcanele le invelim in paturi unde le lasam pana se racesc, dupa care le depozitam in camara.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.


******************************************************************************************************************************************************************

Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.




***********************************************************************************