Dulceata de dude negre
Ingrediente:
- 1kg dude negre
- 400g zahar
- 200ml apa
- sucul de la o lamaie
- Curatam fructele de codite ajutandu-ne de o foarfeca.
- Le spalam si le lasam la scurs.
- Punem apa si zaharul intr-un vas cu fundul mai gros si punem pe foc.
- Lasam sa clocoteasca de cateva ori si adaugam fructele.
- Amestecam foarte usor pentru a impiedica distrugerea fructelor.
- Verificam daca dulceata este gata punand pe o farfurie cateva picaturi de dulceata, o lasam sa se raceasca si vedem daca curge.
- Daca este foarte fluida o mai lasam la fiert daca nu curge adaugam sucul de lamaie, mai lasam sa dea cateva clocote si stingem focul.
- O lasam sa se racoreasca putin si o punem in borcane uscate si sterilizate.
- Borcanele le invelim in paturi unde le lasam pana se racesc, dupa care le depozitam in camara.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.
******************************************************************************************************************************************************************
Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.
***********************************************************************************