miercuri, 27 mai 2015

Dulceata de nuci verzi



Cu aceasta reteta de dulceata, declar deschis sezonul de conserve:)))).
Sincer, am avut ceva emotii mai ales ca nu mai facusem de cativa ani, dar spre surprinderea mea  este delicioasa:). Asa ca nu va speriati de toate operatiunile ce trebuiesc facute, merita!!!!!
A si inca ceva, neaparat manusi de cauciuc, pentru ca altfel  o sa va alegeti cu mainile foarte colorate:)))).
Spor la treaba!!!!

Ingrediente:
  • 100 nuci verzi
  • 2 lamai
  • 1 kg zahar
  • 750ml apa
  • 2 plicuri zahar vanilat.




Mod de preparare:
  1. Spalam foarte bine nucile.
  2. Le curatam de coaja, tot e e verde trebuie sa dispara.
  3. Pe masura ce le curatam le punem intr-un vas cu apa rece si suc de lamaie.
  4. Dupa ce am terminat de curatat coaja,  le tinem la frigider cel putin 24 de ore, in apa cu lamaie si cu o farfurie deasupra lor sa le tina sub apa.
  5. Schimbam apa de cateva ori si de fiecare data adaugam suc de lamaie.
  6. Dupa 24 de ore le spalam cu apa rece, le scurgem bine si le oparim turnand apa clocotita peste ele si le lasam 10 minute.
  7. Repetam operatia de 3 ori lasandu-le de fiecare data cate 10 minute.
  8. Dupa cele trei reprize de oparit le spalam iar si le lasam in apa rece, pe care o schimbam de cateva ori, cat timp pregatim siropul.
  9. Pentru sirop folosim 750 ml apa si 1kg de zahar pe care le punem la fiert la foc mic pana se leaga(aproximativ o ora).
  10. Scoatem nucile din apa pe un servet de bucatarie sa se scurga de apa si le punem in siropul deja legat.
  11. Le fierbem pret de 15 minute, dupa care marim un pic flacara si le mai fierbem 15 minute.
  12. Adaugam sucul de la o lamaie si mai dam cateva clocote.
  13. Luam vasul de pe foc si adaugam 2 nplicuri de zahar vanilat.
  14. Amestecam si lasam sa se racoreasca putin.
  15. Asa calda o punem in borcane curate si sterilizate, strangem bine capacele si le rasturnam cu gura in jos pentru 5 minute sa se sigileze bine.
  16. Le pastram pentru o zi infasurate in paturi pana se racesc, dupa care le depozitam in camara.

Este delicioasa!!!!!!!!!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.


******************************************************************************************************************************************************************

Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.




***********************************************************************************