Ficatei la cuptor pe pat de mamaliga
Ingrediente:
- 500 gr. ficatei de pui
- 1 ardei rosu
- 1 ceapa
- 300g rosii cherry
- 4 catei de usturoi
- 5 felii de slaninuta afumata
- sare
- piper.
- Spalam ficateii in mai multe ape pana ramane curata fara urma de sange si ii verificam sa nu aiba pielite sau altceva.
- Spalam legumele si le taiem felii subtiri.
- Feliem slanina si o asezam pe fundul unei tavi.
- Adaugam ficateii pe care ii amestecam cu ceapa.
- Punem si usturoiul zdrobit sau taiat felii foarte subtiri, dupa care adaugam ardeiul fasii si rosiutele taite in doua.
- Presaram sare si piper, acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptor pentru 30-40 de minute.
- In ultimele 5 minute desfacem folia de aluminiu si lasam sa se rumeneasca usor ficateii.
- Se servesc pe pat de mamaliguta sau cu piure de cartofi.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.
******************************************************************************************************************************************************************
Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.
***********************************************************************************