luni, 10 iunie 2013

Prajitura cartof


Ingrediente:
  • 300 g biscuiti
  • 100 g de nuca sau alune
  • 2 linguri de unt sau margarina daca vreti sa fie de post
  •  200ml lapte sau apa
  • 5 linguri de zahar 
  • 2linguri cacao
  • 1 fiola esenta de rom
  •  coaja rasa de la o lamaie-optional.

Mod de preparare:
  1. Dam biscuitii prin masina de tocat carne, la fel si nuca sau alunele, depinde ce folositi.
  2. Punem intr-o cratita laptele/apa, zaharul, cacaoa si punem la foc sa clocoteasca de cateva ori.
  3. Lasam sa se raceasca putin si adaugam esenta de rom.
  4. Turnam siropul aproape fierbinte peste biscuiti si amestecam energic.
  5. Adaugam untul si coaja de lamaie si  amestecam iar.
  6. Formam cartofii cu mana si ii dam prin cacao.
  7. Ii punem la rece pentru cateva ore.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.


******************************************************************************************************************************************************************

Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.




***********************************************************************************