joi, 27 iunie 2013

Saramura de peste la gratar



 Ingrediente:

  • 4 bucati de peste
  • 2 rosii
  • 1 ardei gras
  • 1 ardei capia rosu
  • 2 ardei iuti
  • 1 ceapa mai mare
  • 1 legatura patrunjel
  • sare mare
  • cimbru
  • foi de dafin
  • otet 
Mod de preparare:
  1. Spalam foarte bine pestele si il stergem foarte bine sa fie cat mai uscat.
  2. Pe  gratar presaram sare grunjoasa in asa fel incat sa fie acoperita toata suprafata.
  3. Asezam  ardeii si rosiile si le lasam sa se coaca.
  4. Cand sunt gata legumele, asezam pestele pe care l-am condimentat dupa preferinta.
  5. Il frigem pe ambele parti, pana devine crocant.
  6. Intre timp curatam legumele coapte de coaja, seminte si cotoare.
  7. Le taiem  cubulete mici, avand grija sa pastram cat mai mult din sucul de la ele.
  8. Punem legumele tocate  impreuna cu cimbru, dafin, sare, piper dupa gust si 500ml  de apa la fiert.
  9.  Lasam sa fiarba 5 minute de la primul clocot.
  10. Strivim usturoiul si  il punem in saramura dupa care mai fierbem 2-3minute.
  11. Scoatem cimbru si foile de dafin din saramura.
  12. Adaugam otet dupa gust.
  13. Punem pestele in saramura si presaram patrunjel tocat fin.
  14. Acoperim vasul pana la servire.
  15. Se serveste cu mamaliga.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.


******************************************************************************************************************************************************************

Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.




***********************************************************************************