Tarta spiralata cu legume
. Gazda de luna aceasta la provocarea Bucatarul Curajos este Mihaela, care a venit cu ideea acestei tarte foarte colorata si delicioasa.
Ingrediente:
- 400g foietaj congelat
- 2 vinete
- 2 dovlecei
- 2 morcovi mai mari
- 200g mozarella
- 200g smantana
- 1 lingura ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare:
- Lasam foietajul sa se decongeleze in frigider(dureaza cateva ore).
- Intre timp taiem legumele felii foarte subtiri si le tinem invelite pentru a nu se usca.
- Incalzim cuptorul la 200 de grade .
- Intindem aluatul intr-o forma de tarta si-l intepam pe toata suprafata.
- Amestecam mozarella cu smantana, sare si piper si o asezam pe toata suprafata aluatului.
- Asezam feliile de legume in cercuri concentrice de la centru la marginea tavii.
- Presaram sare si piper
- Dam la cuptor pentru aproximativ 40 de minute la 180-200 de grade.
- Este foarte buna atat calda cat si rece.
O minunatie de tarta ti-a iesit draga mea :)
RăspundețiȘtergere