miercuri, 19 iunie 2013

Tort cu crema de ciocolata

Ingrediente:
Crema:
  • 4 galbenusuri
  • 140 g zahar
  • 20 g unt
  • 50 g cacao
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 1fiola esenta de rom
  • 1 pachetel zahar vanilat
  • 4 linguri lapte.

Ingrediente:
Blat:
  • 6 oua
  • 250 gr zahar
  • 300 gr faina din care inlocuim 2 linguri de faina cu 2 linguri de cacao.
  • 10 linguri apa
  • 1 praf de copt

 Mod de preparare crema:
  1. Intr-un cratita se freaca ouale cu zaharul aproximativ 2 minute, dupa care adaugam laptele si se bat cu mixerul 10 minute, deasupra unui vas cu apa clocotita.
  2. Luam cratita  de pe foc si adaugam imediat cacaua, ciocolata rasa si vanilia.
  3. Amestecam cu telul su mixerul pina cand compozitia se omogenizeaza complet.
  4. Punem cratita  pe un vas cu apa rece pana se raceste.
  5. Adaugam jumatate din cantitatea de unt pe marginea cratitei si il amestecam usor pana  cand acesta se faramiteaza bine si se omogenizeaza crema.
  6. La fel procedam si cu restul de unt, amestecind cu telul  sau cu mixerul, pina cind toata crema fiarta se incorporeaza in unt si se omogenizeaza.
  7. Adaugam si esenta de rom si amestecam.
 Mod de preparare blat:
  1. Frecam galbenusurile cu zahar adaugand din cand in cand cate o lingura de apa si vom obtine o crema ca  o alifie.
  2. Separat amestecam faina cu praful de copt si cacao si  adaugam putin cate putin in amestecul de galbenusuri.
  3. Batem albusurile spuma si le adaugam peste galbenusuri.
  4. Tapetam cu hartie de copt sau ungem cu unt si tapetam cu faina, o forma de tort sau o cratita(in cazul meu) si  turnam compozitia.
  5. Coacem la foc potrivit (170grade) timp de 40 min.
  6. Il scoatem  pe un gratar si il lasam sa se raceasca.
Ingrediente:
Sirop:
  • 1 ceasca de apa
  • 3-4linguri de  zahar, depinde cat vreti de dulce.
  • esenta de rom.
Mod de preparare:
  1. Punem la fiert apa cu zaharul si il lasam sa dea cateva clocote.
  2. Il lasam sa se raceasca si adaugam esenta de rom.

Asamblare tort:
  1. Taiem blatul in 2 sau 3 felii.
  2. Luam din crema 3 linguri pe care o punem intr-un castronel, o vom folosi la ornat.
  3. Punem o felie de blat pe platou, insiropam , adaugam  jumatate din crema, punem ce-a de a doua felie de blat, insiropam si punem restul de crema.
  4. Punem si ultima felie de blat, o insiropam si intindem pe toata suprafata tortului crema oprita in castronel.
  5. Putem orna cu fructe, proaspete sau confiate sau cu frisca sau cu orice altceva doriti.





Un comentariu:

Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.


******************************************************************************************************************************************************************

Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.




***********************************************************************************