Paste de casa
250g faina din grau dur
250g faina alba
1 lingura de ulei de masline
5 oua
1 praf de sare.
Mod de preparare:
Cernem faina intr-un vas incapator.
Facem o gaura in faina, punem ouale, uleiul si sarea si incepem sa amestcam cu o spatula sau degetele.
Cand incepe sa se lege framantam cu mainile pret de 15 minute pana aluatul se leaga si devine lucios si neted.
Il lasam 30 de minute in frigider invelit in folie.
Taiem din lauat bucati mai mici pe care le intindem iar restul aluatului il acoperim cu un prosop curat pentru ca se usuca foarte repede.
Il intindem pe masa in foi foarte subtiri si ii dam diferite forme.
Le lasam putin sa se usuce dupa care le pregatim cu diferite sosuri sau le congelam.
Am facut foi de lasagna, ravioli cu carne de pui si ravioli cu spanac si branza.
Reteta nu e foarte complicata, trebuie in primul rand respectate proportiile 1ou:100g faina, daca nu se leaga compozitia puntem pune o lingura de lapte si inca o lingurita de ulei de masline.
Eu am folosit oua de tara si pastele mele au iesit mai galbene:).
I
Speune-mi te rog unde ai gasit faina de grau dur.
RăspundețiȘtergereDin Italia, dar cred ca se gaseste si in Romania. Incearca la magazinele de produse naturiste, poate ai nororc!
Ștergere