miercuri, 14 august 2013

Amandine

 Ingrediente:
Sirop:

  • 500ml apa
  • 200g zahar
  • 2 pliculete cappucino
  • 1 lingura esenta de rom
Crema:
  • 3 oua
  • 1 pachet unt
  • 100 ml lapte
  • 50 ml frisca lichida
  • 200g zahar
  • 70 g ciocolata 
  • 3 linguri cacao
  • esenta de rom.
Blat:
  • 6 oua
  • 200g zahar
  • 100ml apa
  • 50g cacao
  • 200g faina
  • 1 pliculet praf de copt.
Fondant:
  • 300g zahar
  • 1 lingura de cacao
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 1 lingura de miere
  • apa cat sa se umezeasca  zaharul.

 Mod de preparare:
Sirop:

  1. Punem 200g zahar intr-o cratita si adaugam putina apa peste el cat sa se umezeasca si il punem pe foc.
  2. Il lasam sa se topeasca si adaugam restul de apa pana la 500ml si lasam sa fiarba 10-15 minute.
  3. Adaugam si cele doua pliculete de cappucino si mai dam un clocot.
  4. Il lasam sa se raceasca si adaugam esenta de rom.


 Crema
  1. Amestecam ouale cu zaharul, laptele, frisca si cacaoa.
  2. Punem pe foc mic si adaugam ciocolata si margarina.
  3. Amestecam cu telul pana obtinem o crema fina.
  4. Cand s-a racit adaugam esenta de rom si punem la rece la frigider  pentrucel putin 2 ore.
Blat:
  1. Separam ouale.
  2. Galbenusurile le mixam cu 200g zahar si 100ml apa pana se topeste zaharul.
  3. Albusurile le batem spuma.
  4. Peste albusuri adaugam compozitia de galbenusuri, dupa care amestecam faina cu cacao si cu praful de copt.
  5. Adaugam faina peste compozitia de ou si amestecam de jos in sus cu grija.
  6. Punem compozitia intro tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu margarina si tapetata cu faina.
  7. Baga tava in cuptorul bine incins si coacem blatul la foc mediu circa 45 de minute.
  8. Incercam blatul cu o scobitoare, ea trebuie sa iasa din blat uscata.
  9. Il lasam sa se raceasca pe un gratar dupa care il taiem in doua pe lung.
Fondant:
  1. Caramelizam zaharul (cu un strop de apa cat se se umezeasca) cateva minute pana se leaga siropul.
  2. Intre timp punem in frigider o cratita goala sa se raceasca bine.
  3. Rasturnam siropul intr-o cratita rece si adaugam mierea si lamaia.
  4. Mixam pana incepe sa se albeasca.
  5. Adaugam cacao si mixam iar.
Asamblare:

  1. Taiem blatul in doua pe lung.
  2. Insiropam prima foaie cu jumatate din sirop, intindem crema nu inainte de a opri 2-3 linguri de crema pentru ornat.
  3. Punem si cea de-a doua foaie, o insiropam si dam prajitura 30 de minute la frigider.
  4. Dupa cele 30 de minute, portionam in patrate si glazuram cu fondant.
  5. Folosim cele 3 linguri de crema pentru a forma pe ficare amandina cate o avelina de crema.
  6. E de preferat ca inainte de servire sa stea cateva ore la frigider.



2 comentarii:

  1. Sunt grozave,nu se compara cu cele din comert nici de deprte!Si eu le pregatesc deseori!
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  2. Prajitura sufletului meu;).Sa ne traiesti mishule si la mai multe!

    RăspundețiȘtergere

Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.


******************************************************************************************************************************************************************

Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.




***********************************************************************************