marți, 6 august 2013

Dulceata de nectarine


Ingrediente:

  • 5kg nectarine
  • 3.5 kg zahar
  • 2 lamai
Mod de preparare:
  1. Spalam fructele foarte bine si le scoatem samburii.
  2. Le taiem felii subtiri si le punem intro oala cu fund dublu.
  3. Stropim cu sucul de la cele doua lamai, adaugam si zaharul si lasam la rece peste noapte sau macar 3-4 ore.
  4. Punem la cratita la foc potrivit, amestecam din cand in cand.
  5. Adunam spuma ce se formeaza pe toata suprafata.
  6. Lasam sa fiarba pana se leaga sui isi schimba culoare.
  7. Verifcam daca este gata, punand  o lingurita de dulceata pe o farfurie. Daca atunci cand s-a racit nu curge, dulceata este gata.
  8. Ii stingem focul si o punem in borcane bine spalate si uscate.
  9. Sterilizam borcanele punandule intr-o tava in cuptor dar trebuie sa avem grija sa nu se atinga intre ele.
  10. Le lasam 10 minute la o temperatura de 160-180 de grade.
  11. Cuptorul nu trebuie sa fie preincalzit.
  12. Dupa cele 10 minute inchidem focul dar lasam borcanele in cuptor pana a doua zi sa se raceasca.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.


******************************************************************************************************************************************************************

Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.




***********************************************************************************