miercuri, 7 august 2013

Gem de corcoduse rosii





     Pentru luna iulie in cadrul Provocarii secrete gazduite de Mihaela, am avut de cercetat blogul Monicai-Furnicutza Bucatar, de unde am ales o reteta de gem cum nu credeam ca exista:))).
Este combinatia perfecta: parfumat, dulce-acrisor si cu o culoare superba!
Multumesc Monya.:)
Ingrediente:
  • 1.5kg corcoduse rosii
  • 700g zahar

Mod de preparare:
  1. Punem intr-un tuci -in cazul meu-un strat de corcoduse, unul de zahar si tot asa pana terminam si fructele si zaharul si dam vasul la frigider pentru 2 zile.
  2. Il scoatem din frigider si il punem la foc potrivit pentru 30 de minute, dupa care rasturnam fructele intr-o sita si le zdrobim cu o lingura de lemn. In felul acesta separam pulpa fructelor de coaja si samburi.
  3. Punem din nou pe foc si le lasam pana scade considerabil si se ingroasa.
  4. Il punem in borcane spalate bine si uscate, dupa care asezam borcanele intr-o tava si le bagam in cuptor la 200 de grade pentru 5-7 minute sau p[ana vedem ca incep sa clocoteasca usor.
  5. Inchidem focul si le lasam sa sze raceasca in cuptor sau le scoatem asa fierbinti si le invelim in paturi pana se racesc.

2 comentarii:

Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.


******************************************************************************************************************************************************************

Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.




***********************************************************************************