Saramura de pui
Ingrediente:
Mod de preparare:
- 6 pulpe de pui dezosate
- 3 rosii
- 3 ardei copti
- 1 ceapa
- 3 catei usturoi
- 2 cani de apa
- 1 lingurita de cimbru
- 2 linguri ulei
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper.
- Spalam, condimentam si punem pe gratar pulpele de pui.
- Coacem rosiile si ardeii si ii curatam de coaja.
- Punem la fiert 2cani de apa, tocam ceapa si ardeii si ii punem in apa care clocoteste.
- Lasam sa fiarba 5 minute si adaugam rosiile coapte taiate cuburi mici si sucul lasat de ele.
- Mai adaugam si 3 linguri de suc de rosii si lasam inca 5 minute.
- Condimentam cu piper si cimbru.
- Strivim usturoiul si il amestecam cu ulei ca la maioneza.
- Rasturnam maioneza de usturoi in sos si se mai dau 2-3 clocote.
- Rasturnam saramura fierbinte peste puiul la gratar si lasam cel putin 30 de minute sa se amestece aromele.
- Se serveste cu mamaliga.
Foarte gustoasa saramura cu mamaliguta langa ea.
RăspundețiȘtergere