marți, 13 august 2013

Saramura de pui

 Ingrediente:

  • 6 pulpe de pui dezosate
  • 3 rosii
  • 3 ardei copti
  • 1 ceapa
  • 3 catei usturoi
  • 2 cani de apa
  • 1 lingurita de cimbru
  • 2 linguri ulei
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper.


 Mod de preparare:

  1. Spalam, condimentam si punem pe gratar pulpele de pui.
  2. Coacem rosiile si ardeii si ii curatam de coaja.
  3. Punem la fiert 2cani de apa, tocam ceapa si ardeii si ii punem in apa care clocoteste.
  4. Lasam sa fiarba 5 minute si adaugam rosiile coapte taiate cuburi mici si sucul lasat de ele.
  5. Mai adaugam si 3 linguri de suc de rosii si lasam inca 5 minute.
  6. Condimentam cu piper si cimbru.
  7. Strivim usturoiul si il amestecam cu ulei ca la maioneza.
  8. Rasturnam maioneza de usturoi in sos si se mai dau 2-3 clocote.
  9. Rasturnam saramura fierbinte peste puiul la gratar si lasam cel putin 30 de minute sa se amestece aromele.
  10. Se serveste cu mamaliga.





Un comentariu:

Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.


******************************************************************************************************************************************************************

Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.




***********************************************************************************