Cheesecake cu visine
Ingrediente:
Blat - 300 g biscuiti
- 150 g unt
Compozitia de branza:
- 500g branza dulce de vaca
- 250 g zahar
- 3 linguri cu varf de faina
- 2 lingurite coaja de lamaie ras
- 2 lingurite esenta de vanilie
- 5 oua
- 2 galbenusuri.
Glazura:
- 250g fructe congelate
- 2-3 linguri zahar
- 1 plic gelatina pentru ornat
- 50 ml apa.
- Strivim biscuitii cu sucitorul.Eu am folosit biscuiti digestivi.
- Topim untul in cuptorul cu microunde si il turnam peste biscuitii maruntiti.
- Adaugam si o lingura de zahar.
- Amestecam foarte bine compozitia blatului de cheesecake si tapetam vasul in care o vom coace(presam cu degetele blatul de biscuiti) .
- Am folosit o forma de tort patrata cu margine detasabila, pe fundul careia am pus hartie de copt si i-am uns cu unt partea laterala.
- Punem branza intr-un vas si adaugam zaharul, faina, esenta de vanilie si coaja de lamaie rasa .
- Amestecam foarte bine, apoi adaugam pe rand, ouale intregi si galbenusurile.
- Incingem cuptorul la 150 grade cu 5-10 minute inainte de a baga prajitura in cuptor.
- Turnam compozitia de branza peste blatul de biscuiti si introducem vasul la cuptor.
- Coacem cheesecake-ul la temperatura constanta de 150 grade timp de 50-60 de minute la foc mic.
- Trebuie sa asteptam ca cheesecake-ul nostru sa se raceasca complet inainte de a-l taia.
- Toppingul il facem din 250g fructe congelate, 2-3 linguri de zahar, un plic de gelatina pentru glazurat prajituri si 50 ml apa.
- Amestecam toate ingredientele fara gelatina intr-un vas pe care il punem la foc.
- Dupa ce incepe sa fiarba, adaugam gelatina si mai fierbem 3-4 patru minute la foc mediu, amestecand tot timpul.
- Il lasam sa se raceasca 1 minut si il punem peste cheesecake, pregatim glazura dupa ce s-a racit prajitura.
- Lasam prajitura la frigider cel putin 30 de minute.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.
******************************************************************************************************************************************************************
Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.
***********************************************************************************