Placinta cu carne si masline
Ingrediente:
- 800g foietaj
- 400g carne tocata amestec
- 1 ceapa rosie
- 150g masline negre feliate
- piper
- 2 oua
- sare
- ulei de masline.
Mod de preparare:
- Lasam foietajul sa se decongeleze in frigider, eu il las de seara pana dimineata.
- Pregatim umplutura de carne, punand la calit ceapa tocata marunt, in1-2 linguri ulei de masline si o lasam pana se inmoaie putin.
- Adaugam carnea tocata, o lasam sa se patrunda bine, dupa care o condimentam si adaugam si feliile de masline.
- Lasam compozitia la racit. Dupa ce s-a racit o amestecam cu un ou batut .
- Incingem cuptorul la 200 de grade.
- Impartim aluatul in doua parti, o pate mai lunga si una mai scurta. pe cea lunga, o folosim pentru baza placintei.
- Peste aluatul din tava adaugam umplutura, ungem marginile foii cu ou si punem cea de-a doua bucata de aluat pe care il crestam pe toata suprafata si inainte de a-l pune peste umplutura il intindem usor cu mainile.
- Ridicam marginile bazei peste foaia de deasupra si presam usor.
- Ungem toata suprafata placintei cu ou si dam la cuptor pana se rumeneste.
Din pacate poza in sectiune nu am apucat sa-i fac.
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.
******************************************************************************************************************************************************************
Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.
***********************************************************************************