miercuri, 2 octombrie 2013

Placinta cu carne si masline




Ingrediente:

  • 800g foietaj
  • 400g carne tocata amestec
  • 1 ceapa rosie
  • 150g masline negre feliate
  • piper
  • 2 oua
  • sare
  • ulei de masline.



Mod de preparare: 
  1.  Lasam foietajul sa se decongeleze in frigider, eu il las de seara pana dimineata.
  2. Pregatim umplutura de carne, punand la calit ceapa tocata marunt, in1-2 linguri  ulei de masline si o lasam pana se inmoaie putin.
  3. Adaugam carnea tocata, o lasam sa se patrunda bine, dupa care o condimentam si adaugam si feliile de masline.
  4. Lasam compozitia la racit. Dupa ce s-a racit o amestecam cu un ou batut .
  5. Incingem cuptorul la 200 de grade.
  6. Impartim aluatul in doua parti, o pate mai lunga si una mai scurta. pe cea lunga, o folosim pentru baza placintei.
  7. Peste aluatul din tava adaugam  umplutura, ungem marginile foii cu ou si punem cea de-a doua bucata de aluat pe care il crestam pe toata suprafata si inainte de a-l pune peste umplutura il intindem usor cu mainile.
  8. Ridicam marginile bazei peste foaia de deasupra si presam usor.
  9. Ungem toata suprafata placintei cu ou si dam la cuptor pana se rumeneste.
Mie imi place mai rumenita dar se poate tine si mai putin la cuptor.
Din pacate poza in sectiune nu am apucat sa-i fac.
Pofta buna!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.


******************************************************************************************************************************************************************

Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.




***********************************************************************************