luni, 27 ianuarie 2014

Piftie de curcan

Ingrediente

  • 1 kg aripi de curcan
  • piper boabe 
  • 1 capatana de usturoi
  • 2 foi dafin
  • sare dupa gust
  • 2 morcovi
  • 1/2 ardei gras
  • 2 ceape albe.


Mod de preparare:

  1. Punem carnea la fiert, in 7 litri de apa, impreuna cu legumele.
  2. Dam focul mare si spumuim bine.
  3. Dupa ce am eliminat toata spuma, dam focul mai mic si lasam sa fiarba in jur de 3 ore,nu inainte de a adauga piperul si foile de dafin.
  4. Ne dam seama ca e fiarta carnea,daca se desprinde de pe os.
  5. Adaugam sare dupa gust.
  6. Scoatem carnea si o lasam la racit, dupa care o taiem cubulete si o asezam in boluri.
  7. Inainte de a aseza carnea putem pune si morcovii taiati felii, asta daca sunteti amatori de morcovi fierti.
  8. Cand supa este doar calduta, NU FIERBINTE, adaugam usturoiul zdrobit, dupa care o vanturam de 3 ori dintr-un vas in altul.
  9. Strecuram supa si punem in boluri peste cubultele de carne.
  10. Lasam sa se raceasca la rece. 






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.


******************************************************************************************************************************************************************

Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.




***********************************************************************************