Piftie de curcan
Ingrediente
Mod de preparare:
- 1 kg aripi de curcan
- piper boabe
- 1 capatana de usturoi
- 2 foi dafin
- sare dupa gust
- 2 morcovi
- 1/2 ardei gras
- 2 ceape albe.
Mod de preparare:
- Punem carnea la fiert, in 7 litri de apa, impreuna cu legumele.
- Dam focul mare si spumuim bine.
- Dupa ce am eliminat toata spuma, dam focul mai mic si lasam sa fiarba in jur de 3 ore,nu inainte de a adauga piperul si foile de dafin.
- Ne dam seama ca e fiarta carnea,daca se desprinde de pe os.
- Adaugam sare dupa gust.
- Scoatem carnea si o lasam la racit, dupa care o taiem cubulete si o asezam in boluri.
- Inainte de a aseza carnea putem pune si morcovii taiati felii, asta daca sunteti amatori de morcovi fierti.
- Cand supa este doar calduta, NU FIERBINTE, adaugam usturoiul zdrobit, dupa care o vanturam de 3 ori dintr-un vas in altul.
- Strecuram supa si punem in boluri peste cubultele de carne.
- Lasam sa se raceasca la rece.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.
******************************************************************************************************************************************************************
Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.
***********************************************************************************