miercuri, 26 martie 2014

Chifle cu rozmarin


Ingrediente:


  •   1 kg făină 
  •   1 lingură de drojdie uscata
  •   1 cană cu apă călduţă
  •   1 linguriţă de zahăr 
  •   1 lingură de sare
  •   3-4 linguri de ulei  
  •    rozmarin dupa gust
  •    parmezan 



    Mod de preparare:


    1. Dizolvam drojdia in putina apa calda si 8 linguri de faina.
    2. Amestecam foarte bine pana face bule.
    3. Acoperim vasul cu folie de plastic si lasam pana isi dubleaza volumul.
    4. Punem faina ramasa intr-un castron, punem maiaua, zaharul, uleiul, sarea, rozmarinul  si amestecam, apoi turnam apa calda putin cate putin.
    5. Framantam aluatul pana nu se mai lipeste de maini.
    6. Il invelim bine si il lasam intr-un loc cald sa creasca.
    7. Presaram faina pe planul de lucru, imparti coca in 8 .
    8. Formam bile din coca pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.
    9. Le lasam la crescut  la loc cald, minim 30 de minute.
    10. Inainte de a le da la cuptor le ungem cu ou batut cu sare si presaram parmezan ras si putin rozmarin.
    11. Le dam la cuptor, la foc potrivit aproximativ o ora.



    2 comentarii:

    1. buna am facut prajituraPrajitura cu ciocolata a iesit ff gustoasa ai retete super astept cind ai timp sa pui si la restu de prajituri si torturi retetele succes in continuare cu stima ely

      RăspundețiȘtergere

    Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.


    ******************************************************************************************************************************************************************

    Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.




    ***********************************************************************************