Prajitura cu mere de post
Este o prajitura excelenta , de post si foarte usor de pregatit.
Avantajul acestei retete este ca nu trebuie sa pregatim nici un aluat, pentru ca se formeaza in timpul coacerii.:))
Ingrediente:
- 1kg mere
- 1 cana de zahar
- 1 cana de faina
- 1/2 cana gris
- 1/2 cana pesmet
- 200g margarina
- scortisoara
- coaja de lamaie
- zahar vanilat.
Mod de preparare:
- Dam merele pe razatoare si adaugam scortisoara si coaja de lamaie.
- Intr-un vas amestecam zaharul cu faina, grisul si pesmetul.
- Impartim margarina in 3 bucati.
- Ungem tava cu margarina, adaugam jumatate din amestecul de faina,
- Asezam peste stratul de faina jumatate din compozitia de mere.
- Punem pe toata suprafata merelor a doua bucata de margarina taiata cubulete.
- Presaram restul de amestec de faina.
- Asezam si cealalta jumatate de compozitie de mere dupa care presaram si margarina ramasa si dam la cuptor.
- Tinem tava in cuptor la foc mediu circa 30 de minute pana sunt coapte merele.
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.
******************************************************************************************************************************************************************
Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.
***********************************************************************************