luni, 17 martie 2014

Prajitura cu mere de post


Este o prajitura excelenta , de post si foarte usor de pregatit.
Avantajul acestei retete este ca nu trebuie sa pregatim nici un aluat, pentru ca se formeaza in timpul coacerii.:))

Ingrediente:
  • 1kg mere
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana de faina
  • 1/2 cana gris
  • 1/2 cana pesmet
  • 200g margarina
  • scortisoara
  • coaja de lamaie
  • zahar vanilat.

Mod de preparare:
  1. Dam merele pe razatoare si adaugam scortisoara si coaja de lamaie.
  2. Intr-un vas amestecam zaharul cu faina, grisul si pesmetul.
  3. Impartim margarina in 3 bucati.
  4. Ungem tava cu margarina, adaugam jumatate din amestecul de faina, 
  5. Asezam peste stratul de faina jumatate din compozitia de mere.
  6. Punem pe toata suprafata merelor a doua bucata de margarina taiata cubulete.
  7. Presaram restul de amestec de faina.
  8. Asezam si cealalta jumatate de compozitie de mere dupa care presaram si margarina ramasa si dam la cuptor.
  9. Tinem tava in cuptor la foc mediu circa 30 de minute pana sunt coapte merele.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce părere ai despre această reţetă? Lasă-ne un comentariu să ne spui cum ţi-a ieşit sau dacă ai nevoie de îndrumări suplimentare.


******************************************************************************************************************************************************************

Dacă ţi-a plăcut reţeta şi vrei să primeşti newsletter de câte ori preparăm ceva nou, lasă-ne adresa ta de email.




***********************************************************************************