Chec zebra
Ingrediente:
- 5 oua
- 50 ml ulei
- 200 gr faina
- 2 linguri cacao
- 5 linguri zahar
- 100g iaurt gras
- esenta rom
- 1 pachetel praf de copt
- praf de sare
- Batem ouale cu zaharul, romul si praful de sare pana devin albe si nu se mai simte zaharul .
- Adaugam iaurtul, faina, uleiul, praful de copt si omogenizam bine .
- Impartim compozitia in doua parti egale, iar intr-o parte punem cacao.
- Amestecam bine.
- Punem cele doua compozitii in doua pungi(sau posh-uri).
- Taiem cate un colt la fiecare punga.
- Tapetam forma de chec cu hartie de copt si punem putina compozitie alba dupa care punem peste ea, compozitie cu cacao si tot asa pana terminam ambele compozitii.
- Dam tava la cuptor, pe care l-am incins la 180de grade.
- Ca sa fim siguri ca s-a copt facem testul cu scobitoarea.
- Inainte de a-l felia in lasam sa se raceasca.
Frumos aspect ,dungile sunt bine delimitate, insa efectul obtinut este mai mult un degrade. Ati pus ceva in compozitia simpla, cumva iaurtul a fost roz?
RăspundețiȘtergereMultumesc! Nu, singurul colorant daca pot sa spun asa a fost cacao. Am pus cate putin din compozitia alba si la fel de putin din cea cu cacao. Sper sa va fie de folos.
ȘtergereDa,intr-adevar,m-am gandit eu si la asta,insa am uitat sa va intreb.Multumesc frumos!
RăspundețiȘtergere